World's Children's Prize 2017

Nu har åk 4 och 5 börjat sitt arbete kring World's Children´s Prize och  den årliga ”Global Vote” som kommer att gå av stapeln onsdagen den 26/4-17.

Fredagen den 28/4 är Ålstensskolan värdskola och får internationellt besök från WCP.

Med miljoner barn som deltar varje år, är WCP-programmet världens största årliga utbildning för allas lika värde, barns rättigheter och demokrati.

Årligen nomineras tre barnrättshjältar till World's Children´s Prize. Deras livshistorier och berättelserna om barnen som de kämpar för, sprids till barn i skolor över hela världen.

De nominerade är utvalda av den internationella barnjuryn som består av ca.15 barn från hela världen. De är experter på barns rättigheter genom sina egna livserfarenheter som bland annat skuldslavar, barnsoldater, gatubarn och flyktingbarn.

2017 nominerade barnrättshjältar:

Rosi Gollmann nomineras till World's Children’s Prize 2016 för sin över 50 år långa kamp för de allra fattigaste och utsatta barnen i Indien och Bangladesh.

Manuel Rodrigues nomineras till World's Children’s Prize 2016 för sin 20 år långa kamp för blinda barn och barn med andra funktionsvarationer i Guinea-Bissau i västra Afrika.

Molly Melching nomineras till World's Children’s Prize för sin 40 år långa kamp för att utrota kvinnlig könsstympning, barnäktenskap och tvångsäktenskap.

Annica Ewetz

Förstalärare i Entreprenöriellt lärande