Vanligt förekommande frågor

Här hittar du svar på de vanligast frågorna vi får kring skolan

• Vem på Ålstensskolan kan jag i första hand kontakta?

Svar: Vår rektor Cecilia Rosman är huvudansvarig för hela Ålstensskolan. Biträdande rektor Kerstin Dareflod ansvarar för förskoleklass - åk 2. Biträdande rektor Lova Kempe Hansen är ansvarig för åk 3 - 5. Du hittar alla nummer här på vår kontaktsida.

• Jag behöver söka ledighet för mitt barn, vart vänder jag mig?

Svar: Du börjar med att hämta blanketten från den här sidan som du sedan skriver ut, fyller i och lämnar påskriven till skolan. Vi uppmanar alla att i möjligaste mån respektera skolans undervisningstider.

• Hur hittar jag till skolan?

Svar: Du går till kontaktsidan där karta och kontaktuppgifterna till skolan finns.

• Jag behöver sjukanmäla mitt barn, vad gör jag?

Svar: All frånvaro skall anmälas senast kl. 07.00 varje frånvarande dag. Anmäl om ditt barn ska vara borta del av skoldagen. Uppge barnets namn och klass. Frånvaroanmälan kan göras via mobilapp: anmäl frånvaro, sms till nummer 073 012 17 40 eller på Skolplattformen.

• Jag söker telefonnummer till fritidshemmen, var hittar jag dessa?

Svar: Du hittar telefonnummer till fritidshemmen på vår kontaktsida.

• Jag söker kvarglömda kläder, var letar jag?

Svar: Kläder samlas upp i A3- ingången.

• Jag har problem med skolplattformen, vart vänder jag mig?

Svar: Du når Fujitsu Serviceportal via telefon 020-330 900, e-postadress elevsupport@edu.stockholm.se

• Hur kommer jag åt min e-post hemifrån som elev på Ålstensskolan?

Svar: Man kollar först guiden som finns på den här sidan