Vanligt förekommande frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får kring skolan.

• Jag behöver söka ledighet för mitt barn, vart vänder jag mig?

Svar: Du börjar med att hämta blanketten från den här sidan som du sedan skriver ut, fyller i och lämnar påskriven till skolan. Vi uppmanar alla att i möjligaste mån respektera skolans undervisningstider.

• Hur hittar jag till skolan?

Svar: Du går till kontaktsidan där karta och kontaktuppgifterna till skolan finns.

• Jag behöver sjukanmäla mitt barn, vad gör jag?

Svar: Du sjukanmäler först och främst på skolwebben och om det inte fungerar så går det bra att ringa till telefonsvararen på tel 08-508 48 890.

• Jag söker telefonnummer till fritidshemmen, var hittar jag dessa?

Svar: Du hittar telefonnummer till fritidshemmen på vår kontaktsida.

• Jag söker kvarglömda kläder, var letar jag?

Svar: Kläder samlas upp i A3- ingången.

• Jag har problem med skolwebben, vart vänder jag mig?

Svar: Du hittar alla kontaktuppgifter till Stockholms stads support för vårdnadshavare på den här sidan. Är det frågor gällande innehållet på skolwebben som kontaktar man oss via alstensupport.aln@stockholm.se

• Jag vill hyra lokal i skolan, vem kontaktar jag?

Svar: Du kontaktar vaktmästare Nagib Mahdi på telefonnummer 08- 508 49 003 eller via epost nagib.mahdi@stockholm.se.

• Vem på Ålstensskolan kan jag i första hand kontakta?

Svar: Biträdande rektor Marie Sand är skolledare och ansvarar för förskoleklass och spec. Vår rektor Anna Fiskáare är huvudansvarig för hela Ålstensskolan och du kontaktar Anna även angående fritidshemmen. Du hittar alla nummer här på vår kontaktsida.

• Hur kommer jag åt min e-post hemifrån som elev på Ålstensskolan?

Svar: Man kollar först guiden som finns på den här sidan