Skolrestaurang

Skolrestaurangen är en knutpunkt i skolan där elever och personal fyller på med energi.

Här i vår lugna och fina matsal äter elever och personal lunch tillsammans.

Varje dag serveras även ett flertal färska sallader och grönsaker till måltiden.

Lunchen tillagas i Abrahamsbergsskolan som följer de svenska näringsrekommendationerna (SNR) som baseras på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR). Dessa uppdateras vart åttonde år.

Den 19 april 2012 antogs riktlinjer för måltider inom stadens kommunala grundskolor av utbildningsnämnden.

Riktlinjerna gäller all måltidsverksamhet i såväl tillagnings- som mottagningskök.

Utgångspunkter för riktlinjerna är:

• Alla elever ska få en hög kvalitet på skolmåltiderna vad gäller näringsinnehåll, sammansättning, måltidsmiljö, variation och måltidsupplevelse.
  • Skolmåltiden ska vara en del av utbildningen och bidra till att uppnå målet att eleverna får kunskaper och förståelse för den egna livsstilens betydelse för hälsan och miljön.

Föräldrar är välkomna att en gång per termin kostnadsfritt äta en skollunch med barn och personal i matsalen.

För eventuella frågor angående vår skolrestaurang kontaktas kökschef Marianne Mattsson.

Vi som välkomnar er är:

Marianne Mattson