Skolplattformen

Som vårdnadshavare har du möjlighet att kontakta support när du har frågor om Skolplattformen

Kontakta Kontaktcentrum för Stockholms stad
Vardagar 8.00 - 16.30 (fredagar till 16.00)
under maj - aug vardagar 8.00-16.00 (fred till 15.00)

Support för vårdnadshavare
Ring: 08-508 11 552
support.skolplattformen@stockholm.se

I de fall Kontaktcentrum inte kan svara på ditt supportärende kommer ärendet att skickas vidare till annan support. Svaret på din fråga kan därför dröja.

Upplever du tekniska problem bör du i första hand kontakta ditt barns skola. Skolan kan ha svar på om det är pågående driftstörningar.

Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads samtliga skolor och skolformer. Modulerna är samlade under Skolplattformens startsida.
På Ålstensskolan kommer vi nu att i första hand använda Skolplattformen i vår kommunikation med er vårdnadshavare.
Följande innehåll kan elever och vårdnadshavare på Ålstensskolan ta del av:
• Startsida Nyheter från skolan tex, veckobrev, kalendarium, samt olika typer av dokument och blanketter
• Frånvaro och närvaro Anmäl sjukfrånvaro samt ta del av närvaro/frånvaro
• Schema
• Kontakter

Följande innehåll kommer elever och vårdnadshavare kunna ta del av längre fram
• Planering & Bedömning Planeringar och bedömning för arbetsområden är på gång
• Elevdokumentation
Nationella prov-resultat, åtgärdsprogram
Läs mer: https://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Skolplattformen/

Du som vårdnadshavare är skyldig att registrera dina uppgifter, samt se till att de är uppdaterade.
För att registrera dig på Skolplattformen, gå till skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare och logga in med BankID. Öppna sedan ”Mina sidor” och fyller i dina uppgifter (namn, mail-adress, mobilnummer). Det är dessa uppgifter som skolan använder vid tex. mail-kontakt. Obs! Håll dina kontaktuppgifter uppdaterade!
Ladda gärna hem appen ”Skolplattformen Stockholm”.
Så kan du få aviseringar när något nytt publiceras gällande ditt barn.
Här är länk till olika instruktionsfilmer där du kan få hjälp om det är något som inte fungerar.