Kometen och Portalen

Som tidigare har meddelats har vi beslutat att byta lokal för vår mellanstadieklubb. Vi är tyvärr väldigt trångbodda på skolan vilket medför att vi måste använda våra lokaler så vettigt som möjligt. Vi har drygt 100 elever i åk 1 som har fritids hela eftermiddagen. Deras skoldag slutar runt 13.00-13.30 att jämföra med åk 4 och 5 sluttider som är betydligt senare. Ett hundratal barn på Kråkboet är inte bra, det är trångt och ljudligt. Vi har därför, i samförstånd med all personal på fritids, tagit beslut om att åk 1 tar över Kometen som fritidslokal. Det blir det allra bästa för våra yngsta elever.

Jag är mycket medveten om att eleverna i åk 4 o 5 inte är jätteglada för att deras lokal har bytts ut. Självklart så har de tyckt att Kometen har varit ett mysigt ställ att gå till efter skolan.
Under hösten har det varit lite barn på Kometen på eftermiddags-tid, runt 15-20 elever, någon gång lite fler. Detta måste rent krasst ställas i relation till antalet elever (och deras ålder) i åk 1. Eleverna i åk 4 o 5 är oftast på Kometen en stund efter skolan, någon halvtimme/timme (med några undantag som är där lite längre).

Eleverna i åk 1 är där hela eftermiddagen vilket motiverar vårt beslut. Självklart måste vi erbjuda våra äldre elever en både vettig och rolig eftermiddagsverksamhet. Vi återkommer inom kort kring detta. En fördel med att vara kvar på skolan är faktiskt att eleverna i åk 4 och 5 nu enklare kan gå ner i matsalen och äta mellis innan de tar sig till Portalen. Eleverna kommer att ha tillgång till hela skolgården, pingis och annat i aulan samt id-salen. Portalen ska inredas, tillsammans med barnen, till en mysig eftermiddagsklubb.

Med vänlig hälsning,

Anna Fiskáare