Levande historia

Ålstensskolan samarbetar med Forum för Levande Historia i framtagandet av deras första utställning för årskurs 4-6. Under ht 2015 har pedagoger från FLH varit ute och testat sitt kommande webbmaterial på fyra klasser hos oss. Två fyror och två femmor.
Våra elever får mycket beröm. Eleverna är kreativa och engagerade i uppgiften.  De har fått komma med synpunkter och förslag på hur uppgiften kan förbättras. Till våren kommer flera av våra klasser på mellanstadiet att besöka utställningen "Alla människor" i Gamla stan. Den öppnar i februari.
Som tack för fint samarbete får vi två exemplar av en helt ny, speciell, sagobok med romska sagor. Nedtecknade av Monica Hirsch och Bagir Kwiek och vackert illustrerade av Jonas Rahm.

Böckerna ska få sitt hem i skolans bibliotek så att alla kan läsa i dem.