Fredags info. Fredagen den 20 maj 2016

Hej!

Häromdagen var det dags för den årliga vikingadagen Ett fantastiskt kul och genomarbetad temadag för åk 4. Årets äventyr blev enligt deltagarna mycket lyckad, alla var lite trötta men väldigt nöjda när de kom hem från en heldag på Kärsön. Stor eloge till både personal och elever för en väl genomförd dag!

Varje år brukar vi ha författarbesök på skolan. I veckan var det våra 5:or som fick möjlighet att träffa och lyssna till hur Måns Garthon jobbar fram sina populära ungdomsböcker. Tillsammans med sin kollega Johan Unenge har han gett ut en många ”kioskvältare”, bland annat de populära Eva & Adam böckerna. Lite extra kul är att Måns är f d elev på Ålstensskolan. Han kände igen sig.

Vår numera årliga (och publiktäta) fotbollsturnering för åk 4 o 5 är nu avgjord, efter ett nervpirrande straffdrama stod till slut 5A som segrare.

Ni som har hämtat/lämnat barn de senaste dagarna har nog sett att scenen är klar. Den blev jättefin - tack från alla oss på skolan.

Dags för terminens sista föräldraråd – nu på måndag 23 maj. Vi träffas i personalrummet kl 8.15. Välkomna!

Tisdag 24 maj kl. 8.30–9.15 är det dags för infomöte för alla föräldrar som har barn som ska börja i förskoleklass till hösten. Vi ses i aulan. Välkomna!

Torsdag 26 maj – Ålstensskolans dag!
Vi hoppas att många föräldrar, syskon och släktingar har tid, lust o möjlighet att komma och fira Ålstensskolans dag med oss! Klockan 15.00 klipper vi bandet för att inviga vår nya scen. Så här ser eftermiddagens (15-17)program ut:

Uppträdande på scenen (våra elever övar för fullt)
Carzy games (roliga tävlingar/lekar för alla barn)
Dansuppvisning kl 16.00 (bör inte missas!)
Öppna klassrum (utställningar)
Café i matsalen
Loppis i lilla gympan (du som vill lämna grejor till Loppisen gör det under onsdagen den 25 maj eller på förmiddagen den 26 maj).

På skoltid kommer alla våra elever jobba kring frågor som handlar om barn situation i världen ur olika perspektiv. Allt överskott från loppisen samt de pengar som kommer in i bössor går oavkortat till vårt barnhem i Thailand.

Håll tummarna för bra väder och en lyckad dag!

Avslutningsvis vill jag bara påminna om att rullande föremål, t ex sparkcyklar som ska ställas i cykelställen utanför skolans staket. Det hör inte hemma i korridorerna. Många barn har fått gympaskor med inbyggda hjul. Används på egen risk. Får ej användas för att rulla på i skolans korridorer (fast det förstås är jättefrestande). Det är onödigt att det händer olyckor. Skorna är ok att användas utomhus. Segwayförbud på skolgården….

Trevlig helg!
Anna – rektor